Sommar med AC

 
 
 
Nu har det gått över en månad sedan vi fick vår AC installerad på övervåningen av Polarpumpen.
Och vilken kanonsommar det varit hittills, varmt ute och svalt inne. Vi har använt AC:n flitigt.
Vi kan väl säga att denna installation var en av de bästa investeringarna vi gjort på huset tillsammans med vår kamin.
Som jag skrivit förut så var det jättevarmt på övervåningen vilket gjorde att vi och barnen hade svårt att sova om nätterna. Nu har vi konstant 21 grader på övervåningen under sommaren. Vilket gör det svalt och skönt i sovrummen. Barnen har inte klagat en enda gång hittills och sover som stockar.
 
I början var vi oroliga att pumpen inte skulle nå alla sovrum från allrummet där pumpen är belägen, men det gör den utan problem.
Det är en härlig känsla att komma in i huset alldelles svettig av att ha vistats ute i solen, när det är svalt och skönt inne. En annan fördel som vi märker av är att vi inte behöver öppna fönstren längre på övervåningen som vi gjorde förut. Vilket är rätt skönt under pollenperioderna då jag är allergisk. Man slipper även alla oljud från gatan utanför.
Vi har också undrat hur mycket AC:n skulle låta. Men vi har inte stört oss på ljudet alls. Pumpen går otroligt tyst till skillnad på den portabla AC:n vi hade för några år sedan. Den lät otroligt högt.
 
Det som återstår nu är att se hur mycket mer elräkningen är på. Oavsett vet jag att vi inte skulle avstå den sköna svalkande luften som AC:n ger.
 
TREVLIG SOMMAR!
 
ac - aircondition - inomhusklimat - kyla - luftkonditionering - luftkylare - polarpumpen - polarpumpen.se - värme
Ola

Har samma problem i vår kalmarvilla och har tänkt placera en pump på precis samma plats vid takkupan men undrar hur ni placerat aggregatet på insidan? Vore toppen om du har någon bild som visar hur den sitter i allrummet uppe för att få så bra effekt som du beskriver.

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning
Ola

Svar: Hej Ola!
Placeringen av innedelen hittar du i tidigare inlägg!
http://vartkalmarhus.blogg.se/2016/june/installation-av-luftkonditionering.html


Mvh/
Vartkalmarhus.blogg.se
vartkalmarhus.blogg.se

Hasse

Hej
Sjukt fin grå färg på huset. Får man fråga vilken NCS kod det är?

Mvh Hasse