Garantibesiktning/ Två års besiktningen

Nu har vi bott i huset i tvår år! Det är sjukt hur fort tiden går.
Då var det även dags för två år besiktningen.

Vi har hört att det är många som struntar i garantibesiktningen om man inte har något särskilt att anmärka på. Besiktningen i sig kostar runt 4000 kronor. Då gäller det att man anmärker något som är värt dessa pengar. Annars kan man ju lika gärna åtgärda felet själv för en billigare peng.


Vi hade några saker att anmärka på. Dels var det ju golvet i badrummet som vi tidigare skrivit om. Fogen mellan klinkersen har varit väldigt porös. Det går att skrapa fogen med fingrarna. Besiktningsmannen underkände givetvis detta. Även en delägare från Bygg & Interiör var med. Han ansåg också att det skulle åtgärdas.




De ska alltså skrapa fogen där den är porös och fylla igen detta.


En annan sak var köksbänken. Där har laminatet släppt precis över diskmaskinen så att de börjar att luckras upp. Det gjorde besiktningsmannen anmärkning på också.







Resterande saker vi gjorde anmärkningar på var tapeter som spruckit och dörrar som var skeva.
Tilluftsdonen på huset södra sida är inte tätade. Så det har uppstått märken efter fukt som rinner in på tapeterna.




Ingen vacker syn...




Kraftig spricka i väggen i extrarummet.


Några djupa repor i golvet har också uppstått.



Fuktskadad smyglist i köksfönstret.


I övrigt tyckte besiktningsmannen att huset såg bra ut. Så det känns väldigt skönt :)

Det som besiktningsmannen gör anmärkningar på måste åtgärdas inom två månder av entreprenören.
Vi hade så stora fel att vi tyckte att det var värt att tillkalla besiktningsmannen.

När man har bott i ett nybyggt hus i två år, så ser allting inte så nytt ut längre. Det är tråkigt, men samtidigt skönt på något sätt. Att man slipper gå och oroa sig för att något blir repigt eller buckligt. Så var vi i början när huset var nytt. Man var försiktig och putsade allt in i minsta detalj.

Vi är riktigt sugna på att bygga eller iallafall isolera övervåningen inom en snar framtid. Just nu har vi har inte behovet, utan det handlar mer om att man vill kunna utnyttja hela huset.

En STOR rekommendation till dej som ska bygga hus med oinredd övervåning. Se till att lyfta in reglar, OSB-skivor och gips-skivor på övervåningen i samband med resningen av huset.
Det handlar om varor som kanske kostar 50.00 60.000 kronor. Men det dagen man ska börja isolera övervåningen, så slipper du bära upp dessa otympliga saker som kommer att slita på trapp och väggar i hallen, samt att man besparar sig en massa jobb. Vi ångrar oss iallafall :(



Ha en skön jul och ett gott nytt år alla läsare!!!!

Kram N och E
http://Vartkalmarhus.blogg.se