Carporten har fått väggar

Då har vi äntligen börjat spika upp panel på carporten!
Vi tackar gud för uppfinningen spikspistol! drygt 1000 spikar är vi uppe i och inte en enda olycka. (Än så länge). Kan inte tänka mej att gå och spika en och en med en hammare :/

Det roliga är att vi skulle ju testa Bergslagspanel som är grundmålad och struken en gång direkt från fabrik. Så fort vi fick upp en vägg så såg carporten nästan klar ut till skillnad från omålad panel. Medan vi satte upp panelen så regnade det. Det kändes skönt att man inte behövde oroa sig för virket.

Det som var lite tråkigt med panelen var att många av plankorna var ojämna i tjockleken, vilket gjorde att virket inte räckte till för att vi fick slänga det som var dåligt samt att vi fick ta bort några paneler vi redan satt upp.

Vi påtalade detta för vår säljare Tomas på Karl Hedin. Tomas beklagade besväret och sa att de skulle skicka ut nya paneler som var bättre! Samma dag kom det ut en lastbil med nya paneler som var mycket bättre.
Skönt att de var tillmötesgående och att man slapp att krångla.


Här kommer några bilder från bygget.






Väggen halvägs.











Nu är det bara lockläkten som ska på för att täcka springorna.






Framsidan snart klar.




Riktigt snyggt att virket är målat när man spikar upp den. Nu är det bara en toppstrykning kvar i husets kulör.



Lite rörigt på uppfarten medans man bygger.




Långsidan blev perfekt med det lilla fönstret :)





Vi är mycket nöjda med framsidan :)





Vi var tvugna att isolera tacket på förrådsdelen innan vi kunde spika igen panelen på gaveln. Isoleringen består av dubbla lager 120 mm. Det kanske är "overkill" Men vintrarna börjar bli riktigt kalla och detta ska vara ett varmförråd/rum som ska hålla temp runt +20 grader på vintern.


Det som återstår utvändigt nu är tegelpannor och inneväggen i bildelen samt lite eldragning.
Sedan blir det dags att fixa iordning förrådet/Studion ;)


Mer inom kort....