KÖKSÖ

Nu är köksön på plats  i köket och vi är nöjda. Den består av två 60x60 kommoder och en bänkskiva med lite överhäng, så att man kan ställa 2 barstolar under.
 
 

Köksön beställde vi från IKEA och det är första gången vi köper en produkt från IKEA som inte har en komplett lösning. Vi blev rätt förvånade när de sa att vi skulle såga och hitta en egen lösning på t ex sockel och täckskivorna runt om kommoden.
 

Köksön har fyra stora lådor som kommer komma väl till användning.
De två stolarna som är tillverkade i plåt är köpta från MIO och ger en lite industriell känsla i det annars stilrena köket.
Lamporna kommer från Ljusexperten och ger en skön belysning i köket. Nackdelen är att de två lamporna tillsammans ligger på 300 watt. Inte så ekonomiskt med andra ord.
 
Lovisa

Kul att läsa er blogg, många bra tips. Blev fint med köksö. Vi funderar också på att bygga villa Kalmar. Många val som ska göras. Har ni varit nöjda med smålandsvillan? Något ni ångrar som man borde tänka på från början nu när ni bott några år i huset?

Svar: Tack så mycket! Vi är kanon nöjda med köket nu. Från att ha varit halvnöjda över planlösningen i vardagsrum/kök så är vi äntligen jättenöjda. Det är ju tack vare att vi rev väggen in till det lilla sovrummet.Vi är nöjda än så länge. Sedan finns det ju alltid saker man önskade man haft som t ex golvvärme (golvet blir kallt på vinter samt det är lättare att möblera utan element) vi önskar även att inneväggarna var isolerade samt att det var lite snyggare taklister m.m. Å andra sidan, så har vi fått lite vad man betalade för. SMV är ju lite billigare än ett lösvirkes hus samt andra hustillverkare. Något ni ska tänka på tycker vi är att skaffa ett kvalitétsgolv och ha klinker i hall. Vårat golv ser jätteslitet ut, och vi har bara bott här i 4 år. När ni väljer hus, tänkt på det ni vill ha nu och hur ni vill ha det om 5-10 år när ni kanske vill bygga mer eller ändra på något. Snåla inte med saker som är svårare att ändra på sen. t ex takkupa, klinkers i badrum m.m. Det är guld värt.

Lycka till!!!

Vänligen/
vartkalmarhus.blogg.se
vartkalmarhus.blogg.se

eoc.webblogg.se

Hej ! Läser här att ni rekommenderar att man skaffar ett kvalitetsgolv med en gång ! Gäller det smv tillval på golv då ? Vi skall bygga ett kalmar ku och älskar det vitlaserade golvet men hittar ingenstans hur tjockt det är etc. Vilket tog ni ? Härlig blogg för övrigt man får mycket inspiration av er ! :) vänliga hälsningar elin

Svar: Hej och tack för din kommentar!
Vi tog golvet som ingick då vi köpte huset 2009. Trägolv. Det är träfanér som är 0.6 mm tjockt. Det är ej slipbart. Det gör nog inte så mycket, för att det kan vara trevligt att byta golv/färg efter några år. Köper man ett golv som är tjockare kan man slipa det när det blir slitet.

Med vänlig hälsning/
http://vartkalmarhus.blogg.se
vartkalmarhus.blogg.se

eoc.webblogg.se

Åh kom tillbaka till detta inlägg igen nu när jag letade efter köksö :)
Ser att ni satt ön på ben , är de stabila ? Vi vill gärna inte fästa ön i golvet men folk säger att det är lätt att den flyttar på sig eller kan tippa när man inte fäster i golv. Har ni upplevt något av detta tro ?
Ha det så bra !
Elin

Svar: Hej! Vi har ben på vår köksö. Vi har förankrat köksön med skruvar i golvet. Det är omöjligt att ha den på plats annars. Samt risken för att den ska tippa.Med vänlig hälsning/Vartkalmarhus.blogg.se
vartkalmarhus.blogg.se